Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala

UP PCS 2016 General Study Solved Paper.pdf

31. The name of D.k. karve of Western India figures in the context of which of the following? 
Answer:Women Education

32. ‘The last Sun of India glory’ has been used for
 Answer:Rana Pratap

33. Who among the following were prominent leaders of the ‘Khilafat Movement’ ?
Answer: Maulana Mohammad Ali & Shaukat Ali

34. The Deoband Movement in U.P. (United Province) started in the year 
Answer:1866 A.D.

35. What was the name of the party formed by motilal Nehru and C.R. Das in 1923 A.D.? 
Answer:Swaraj Party

36. Which of the following was first victim of Lord Dalhouie’s ‘policy of doctrine of lapse’? 
Answer:Satara

37. Rabindra Nath Tagore gave up his ‘Knighthood’ in protest to which one of the following? 
Answer:Massacre at Jallianwala Bagh

38. A money bill passed by lok sabha is deemed to have been passed by Rajya Sabha also when no action is taken by the Rajya Sabha within 
Answer:14 days

39. The constitutional authority, vested with the power of declaring  castes and Scheduled Tribes, is the 
Answer:President of India
40. What was the name of the movement started by Khan Abdul Gaffar Khan against British? 
Answer:Red Shirt

Related Posts