Tropical Deciduous Forest |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala

UPPSC PCS Solved Paper: 20/03/2016 Download.pdf

110. The maximum biodiversity is found in
(a) tundra
(b) coniferous forests
(c) tropical rain forests
(d) temperate forests
Answer:(c) tropical rain forests 

111. The minimum distance of clear vision for a normal healthy eye of human being is supposed to be
(a) 50 cm
(b) 10 cm
(c) 15 cm
(d) 25 cm
Answer: (d) 25 cm

112. Indiscriminate use of fertilizers have led to
(a) soil pollution
(b) water pollution
(c) air pollution
(d) All of the above
Answer: (d) All of the above
113. Which of the following is an artificial ecosystem?
(a) Rice field
(b) Forest
(c) Grassland
(d) Lake

Answer: (d) Lake

113. The substance used as moderator and coolant both, in nuclear reactor is
(a) Ordinary water
(b) Heavy water
(c) Liquid Ammonia
(d) Liquid Hydrogen
Answer: (b) Heavy water

114. Consider the following statements about haemoglobin:
1. It carries oxygen in the blood.
2. It is iron containing compound.
3. It provides immunity against certain diseases.
4. It imparts red colour to the blood.
The correct statements out of these are:
(a) 1, 2 and 3
(b) 1, 3 and 4
(c) 2, 3 and 4
(d) 1, 2 and 4
Answer: (d) 1, 2 and 4

115. ‘Big-Bang theory’ explains the origin of
(a) Mammals
(b) Ice-age
(c) Universe
(d) Ocean
Answer: (c) Universe

116. Photovoltaic cells are
(a) Solar cells
(b) Thermal cells
(c) Sulphur cells
(d) Molar cells
Answer: (a) Solar cells
117. In wind power, which form of energy is converted into electrical energy?
(a) Kinetic energy
(b) Potential energy
(c) Solar energy
(d) Radiant energy
Answer: (a) Kinetic energy

Related Posts