Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala

UPPSC Upper PCS Prelims Answer key 20 March 2016 [Download Paper Solution]

41. The Supreme court of India enunciated the doctrine of ‘Basic  Structure of the Constitution’ in 
Answer:the Keshavanand Bharati Case in 1973

42. A resolution passed under clause(1) of Articale 249 Shall remain in  force for a Period not exceeding 
Answer: One year

43. The Sararia Commission was set-up for the review of relation between 
Answer:The Centre and the States

44. Internal Security Academy is located at 
Answer:Mount Abu

45. The State Finance Commission is a 
Answer:Constitutional body
46. Under which Article of the Indian Constitution, the Parliament can make laws on State list subject for giving effect to international agreements? 
Answer:Article 253

47. Under which Article of the Indian Constitution, there is provision for the Election Commission? 
Answer:Article- 324

48. Reservation of seats in Panchayat elections for Scheduled Castes shall not apply to the State of 
Answer:Arunachal Pradesh

49. Who among the following is authorized to make provisions with respect to the composition of Panchayats? 
Answer:Governor of state
50. Which part of the Constitution, has the provisions for Panchayati raj System? 
Answer:IX

Related Posts