Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key

Sunday, 23 July 2017

CAPF Solved Paper Download 2017

  MOHAMMAD ZEESHAN       Sunday, 23 July 2017
CAPF Full Solved Download: 2017

109) The average of 7 consecutive odd numbers is M. If the next 3 odd numbers are also included, the average

(a) remains unchanged
(b) increases by 1- 5
(c) increase by 2
(d) increase by 3

Answer: (d) increase by 3
Direction :


The next three items are based on the information provided below ;

Investment in various industries/sectors across five years [in Rupees Hundred Crore]



110) What is the percentage increase in investment in the Electrical sector fro 2005 – 06 to 2009 – 10 ?

(a) 30 %
(b) 40 %
(c) 50 %
(d) 60%

Answer: (d) 60%

111) During the given years, what is the average investment per year for the services sector [in Rupees Hundred Crore] ?

(a) 490
(b) 550
(c) 580
(d) 670

Answer: (b) 550

112) During which one of the following years, was the total investment maximum ?

(a) 2006-07
(b) 2007-08
(c) 2008-9
(d) 2009-10

Answer: (d) 2009-10

113) In an election which was contested by two candidates, X ad Y, 4000 votes were polled. Suppose that every vote was polled in favour of either of the two candidates. Candidate Y got 40% of vote polled and was defeated. What was the margin of defeat ?

(a) 500 votes
(b) 800 votes
(c) 1200 votes
(d) 1600 votes

Answer: (b) 800 votes


114) Two positions of a dice with 1 to 6 dots on its sided are shown below :



If the dice is resting on the side with three dots, what will be the number of dots on the side at the top?

(a) 1
(b) 1 or 5
(c) 5
(d) 2 or 5

Answer: (b) 1 or 5
115) Consider the following figure :


What is the number of rectangle which are not squares in the above figure ? [Given that ABCD is a square and E, F, G, H are midpoints of its sides]

(a) 14
(b) 16
(c) 20
(d) 21

Answer: (b) 16


116) Consider the following number ;

n = [(6374)1793 x (625)317 x (313)49]

Which one of the following is the digit at the unit place of n ?

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 5

Answer: (a) 0

114) Match List I with List II and select the correct answer using the code given below the List :


List I
[Bird Sanctuary]
Sultanpur
Kulik
Nawabganj
Attiveri

List II
West Bengal
Haryana
Uttar Pradesh
Karnataka

Code :
A B C D

(a) 2 1 3 4
(b) 2 3 1 4
(c) 4 3 1 2
(d) 4 1 3 2

Answer: (a) 2 1 3 4

118) Match List I with List II and select the correct answer using the code given below the Lists :
List I
[National Park]
Corbett
Neora Valley
Betla
Kanha


List II
[Location in map]




Code :
A B C D

(a) 2 1 3 4
(b) 2 3 1 4
(c) 4 1 3 2
(d) 4 3 1 2

Answer: (d) 4 3 1 2


119) Consider the following statements:

  • Areas where rainfall exceeds 250 cm
  • Annual temperature 25oC – 27oC
  • Average humidity exceeds 75%
  • Trees do not shed the leaves

To which one of the following types of vegetation does the above represent ?

(a) Tropical wet evergreen
(b) Tropical semi evergreen
(c) Tropical moist deciduous
(d) Tropical dry evergreen

Answer: (a) Tropical wet evergreen

120) Which of the following statements related to tribes in India are correct ?

  1. Tharu tribes are found in Uttar Pradesh and Uttarakhand
  2. Irula, Chenchu and Sumali tribes are found in Kerala
  3. Garasia tribes are found in Goa
  4. Gaddi tribes are nomadic herdrs of Jammu and Kashmir and Himachal Pradesh

Select the correct answer using the code given below :

(a) 1 and 3 only
(b) 2 and 4 only
(c) 1, 2 and 4 only
(d) 1 , 2, 3 and 4

Answer: (a) 1 and 3 only


121) Consider the following statements about ‘Ring of Fire’.

  1. It is also known as circum-Pacific belt of volcanoes
  2. It is an active seismic zone
  3. It is a zone of divergent plate margin

Select the correct answer using the code given below :

(a) 1 only
(b) 1 and 2 only
(c) 2 and 3 only
(d) 1, 2 and 3

Answer: (b) 1 and 2 only

122) The Bum La Pass is located in

(a) Sikkim
(b) Arunachal Pradesh
(c) Himachal Pradesh
(d) Uttarakhand

Answer: (b) Arunachal Pradesh

123) Which one of the following is located at the southernmost latitude?

(a) SouthAfrica
(b) Australia
(c) Chile
(d) Polynesia

Answer: (c) Chile
logoblog

Thanks for reading CAPF Solved Paper Download 2017

Previous
« Prev Post

Recent Posts