Tropical Deciduous Forest |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala

UPPSC Solved Paper 2017 pdf

UPPSC Answer Key 2017

31) Who is the first Indian to win the Australian Open Badmintor superseries title in men’s singles?
(a) S.Preenath
(b) K.Srikanth
(c) H.S.Prannoy
(d) P.Padukone
Answer: (b) K.Srikanth


32) Match List I with List II and select the correct answer using the code given below the lists :
List – I [Institute]
A. Forest Research Institute
B. Indian Grassland and Fodder Research Institute
C. Central Arid Zone Research Institute
D. Indian Agricultural Research Institute

List – II
1. Jodhpur
2. New Delhi
3. Dehradun
4. Jhansi

Codes :


    A B C D
(a) 2 4 1 3
(b) 3 4 1 2
(c) 1 3 2 4
(d) 4 2 3 1
Answer: (b) 3 4 1 2

33) The web based platform ‘Pratibimba’ to project government’s achievements was launched in March 2017 by the government of :

(a) Maharashtra
(b) Madhya Pradesh
(c) Karnataka
(d) Tamil Nadu
Answer: (c) Karnataka


Pratibimba is an dashboard that showcases the performance of the government of the Indian State of Karnataka. Launched with the aim to improve efficiency in governance and allow citizens to track the government's progress, it has tools to report, track and measure departmental performance on governmental programmes, projects and promises made.
34) According to the World Happiness Report published by the U.N. Sustainable Development Solutions Network in 2017, which one of the following is the overall happiest country in the world?
(a) Iceland
(b) Denmark
(c) Switzerland
(d) Norway
Answer: (d) Norway

35) Which among the following is not included in the ten main themes of the Union budget for the financial years 2017-18?
(a) Export performance
(b) The poor and the underprivileged
(c) Youth
(d) Rural population
Answer: (a) Export performance

36) Where was the International Conference for Peace talks between Israel and Palestine held in 2017?

(a) Geneva
(b) Washington
(c) Paris
(d) Berlin
Answer: (c) Paris

37) The size of the Respirable Suspended Particulate Matter [R.S.P.M] in air is :

(a) more than 7 μm [microne]
(b) more than 6 μm [microne]
(c) more than 5 μm [microne]
(d) less than 5 μm [microne]
Answer: (d) less than 5 μm [microne]
38) How many agro climatic zones are found in Uttar Pradesh?
(a) 3
(b) 6
(c) 9
(d) 12
Answer: (c) 9

Based on rainfall, terrain and soil characteristics, 9 agro climatic zones have been recognized in the state of Uttar Pradesh. These include Tarai Western Plain, Central Western Plain, South Western Semi Arid, Central Plain, Bundelkahnd, North Eastern Plain, Eastern Plain and Vindhyan hills zones.
39) Given below are two statements :

Assertion [A] : Climate change is leading to increase in social tension in India.
Reason [R] : The frequency and intensity of the extreme weather events will have serious repercussions on food security.

Choose the correct answer from the code given below :

Codes :
(a) Both [A] and [R] are true and [R] is the correct reason of [A]
(b) Both [A] and [R] are true and [R] is not the correct reason of [A]
(c) [A] is true but [R] is false
(d) [A] is false but [R] is true
Answer: (a) Both [A] and [R] are true and [R] is the correct reason of [A]

40) Which one of the following is the First National Park established in India?
(a) Chandoli National Park
(b) Jim Corbett National Park
(c) Gir Forest National Park
(d) Dudhwa National Park
Answer: (b) Jim Corbett National Park

Related Posts