Tropical Deciduous Forest |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala

DSSSB PRT Answer Key 29 October 2017 Delhi Primary Teacher 29/10/2017 Question Paper Post Code 16/17

PRT 2017 ANSWER KEY DSSSB 29 oct – Delhi Primary Teacher Asked Questions pdf

DSSSB PRT Teacher Test Solved Paper

1.      Colours seen in a soap bubble are due to
(a)  Refraction
(b) Total Internal Reflection
(c)  Absorption
(d) Interference
Answer: Interference

            2.     Which worm most commonly causes anemia in children
(a)  Earth worm
(b) Round Worm
(c)  Tape worm
(d) Hook Worm
Answer: Hook Worms

           3.     Poona pact was between Gandhi and:
(a)  Ambedkar
(b) Jinnah
(c)  Mountbatten
(d) Subhash Chandra Bose
Answer:  Ambedkar
4.     Which among Akbers Navratnas was involved in creating a land revenue system

(a)  Man Shingh
(b) Abu Fazal
(c)  Todalmal
(d) Abdul Rahim Khan-e-Khana
Answer: Todalmal

5.     As we go north to south mountain ranges are encountered in the following order
1.      Satpura
2.     Dauladhar
3.     Vindhya
4.     Shivalik

(a)  1, 2, 3, 4
(b) 2, 4, 1, 3
(c)  2, 4, 3, 1
(d) 4, 2, 1, 3

6.     Black Cotton soil is likely to be encountered in

(a)  Himachal Pradesh
(b) Utter Pradesh
(c)  Karnataka
(d) Gujarat
Answer: Gujarat

7.     Retreating monsoons produce profuse rainfall in

(a)  Kokan
(b) Saurashtrea
(c)  Coromandal
(d) Gangetic Planes
Answer: Kokan
8.     The iron pillar near Qutub Minar in Delhi was made by

(a)  Ashoka
(b) Akber
(c)  Samudra Gupta
(d) Chandra Gupta
Answer: Chandra Gupta 2

9.     Indirect taxes are considered

(a)  Progressive
(b) Regressive
(c)  Both
(d) Neither
Answer: Regressive
Indirect taxes like sales tax, excise duty, customs duty, etc., are levied on all products/services without any differentiation i.e without considering the consumer group's income/fiscal status which consumes the product/service. So the poor or rich are equally impacted by this and hence considered regressive.


10. Pradhan Mantri Mudra Yojana is related to

(a)  Banking
(b) Agriculture
(c)  Poverty Reduction
(d) Industry
Answer: Banking


Related Posts