Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key

Sunday, 19 November 2017

CDS 2 Question Paper with Answer Key Download

  MOHAMMAD ZEESHAN       Sunday, 19 November 2017
UPSC CDS 2 Answer Key 2017

ORDERING OF WORDS IN A SENTENCE

Directions :
Each of the following items in this section consists of a sentence the parts of which have been jumbled. These parts have been labeled P, Q, R, and S. Given below each sentence are four sequences namely (a), (b), (c) and (d). You are required to re-arrange the jumbled parts of the sentence and mark your response accordingly.
22) My unmarried aunt     is creating a lot of problems for us     who stays with us
                                                                                 P                                          Q
because of her interfering nature in our personal lives
                                               R
and there is a misunderstanding among family members
                                              S
The correct sequence should be
(a) Q S R P
(b) Q P S R
(c) P Q S R
(d) S P Q R
 Answer: (b) Q P S R

23) No criminal proceeding      in any Court during his term of office
                                                                                        P
whatsoever shall be initiated     or continued against the President    or a Governor
                      Q                                                              R                                              S
The correct sequence should be
(a) Q R S P
(b) P Q R S
(c) Q P S R
(d) S Q P R
 Answer: (a) Q R S P

24) The dentist    with a severe tooth-ache     when he was brought to hospital
                                                   P                                                       Q
  extracted Manish’s tooth                      and relieved his pain
                      R                                                              S
The correct sequence should be
(a) P Q R S
(b) Q P R S
(c) R S P Q
(d) R Q P S
 Answer: (d) R Q P S

25) The actress   has been selected     as the best heroine
                                            P                                  Q
who is the daughter of a famous male singer       of the year
                                       R                                                       S
The correct sequence should be
(a)  R  P   Q  S
(b)  Q  P  S  R
(c)   Q   S   R  Q
(d)   Q   S   R   P
 Answer: (a)  R  P   Q  S

26) Last summer   everyday     kept pestering a pretty girl     one persistent admirer     
                                         P                                  Q                                               R
with phone calls
               S
The correct sequence should be
(a) Q R S P
(b) R S Q P
(c) R Q S P
(d) P Q R S
 Answer: (c) R Q S P

27) In many cultures      to make wishes come true    that blue has the power    people believe
                                                                 P                                                Q                                     R
and be successful in life
                     S
The correct sequence should be
(a) P S R Q
(b) R S P Q
(c) R Q P S
(d) S Q P R
 Answer: (c) R Q P S

28) From a picnic table    through the playground   while we unpacked a basket
                                                                 P                                             Q
we watched them laugh and leap      bulging with sandwhiches and cookies
                           R                                                                      S
The correct sequence should b

(a)   R S Q P
(b) Q  P  R  S
(c) R P Q S
(d) Q S R P
 Answer: (c) R P Q S

29) My father retired at the age of 68,  where he had served,   in South Carolina
                                                                                        P                                      Q
as Pastor for 12 years,   from a Baptist Church
                     R                                  S
The correct sequence should be
(a) P R S Q
(b) S Q P R
(c) S P Q R
(d) Q P R S
 Answer: (b) S Q P R

30) The completion      it enables employees to feel a sense of accomplishment
                                                                                  P
and makes them take pride in their work;       of high quality products
                              Q                                                                      R
also enhances employee satisfaction, because
                              S
The correct sequence should b
(a)  P Q R S
(b)  R Q P S
(c)  P S R Q
(d) R S P Q
 Answer: (d) R S P Q

31) But, Kuala Lumpur     where modern Malaya executives    but will never miss Friday prayers
                                                                         P                                                                 Q
might have a cellular phone in hand,   is a city firmly rooted in tradition
                             R                                                                    S
The correct sequence should be
(a)  R Q S P
(b)  S P R Q
(c) R P S Q
(d) S Q R P
 Answer: (b)  S P R Q

32) Perhaps the most significant factor     is a failure of planning and
                                                                                                   P
in the growth of all metropolitan crimes,    governance in the urban sprawl
                             Q                                                                  R
including crimes against the elderly,
                             S
The correct sequence should be
(a)   Q  S   P  R
(b)   P  R  Q  S
(c)   Q   R   P  S
(d)   P  S  Q  R
 Answer: (a)   Q  S   P  R

33) He said that    a small college    he’d rather go to    not studying at all   instead of
                                         P                              Q                                R                            S
The correct sequence should be
(a) Q  S  P  R
(b) P   R  Q  S
(c) Q  P  R  S
(d) Q  P  S  R
 Answer: (d) Q  P  S  R

34) Teaching a child    since there  are few    is becoming  difficult  and expensive
                                                         P                                                  Q
open ponds around    how to swim
             R                                  S
The correct sequence should be

(a) S   Q   P  R
(b) Q   R   S  P
(c)  S  R  Q  P
(d) P   R  Q  S
 Answer: (a) S   Q   P  R
35) The doctor  able to find out   what had caused   the food poisoning   had not been
P                              Q                                  R                             S
The correct sequence should be
(a) S  P  R  Q
(b) P  R  Q  S
(c) P  R  S  Q
(d) S  P  Q  R
 Answer: (d) S  P  Q  R

36) The officer      was suspended    being corrupt   from service     before his dismissal
                                            P                           Q                          R                              S
The correct sequence should be
(a)  Q  P  S  R
(b)   Q  P  R  S
(c)  R  S  Q  P
(d) R  S  P  Q
Answer: (b)   Q  P  R  S

37) She gave     her old coat      to  a  beggar         the one with the brown fur on it      shivering with cold
                                     P                        Q                                                  R                                              S
The correct sequence should be
(a) P  R   Q  S
(b) S  Q  P  R
(c) P  Q  R  S
(d) R  P  Q  S
 Answer: (a) P  R   Q  S

38) The medical teams   at the ground said that the injured    by the surging crowds,
                                                                         P                                                    Q
included women and children     who were trampled
                         R                                             S
The correct sequence should be
(a) P R Q S
(b) P Q R S
(c) Q P R S
(d) P S Q R
 Answer: (d) P S Q R

39) He at the hurdles on his way    who has his eyes    does not look     fixed  on the goal
                            P                                             Q                              R                            S
The correct sequence should be
(a) P  Q  R  S
(b) S  R  P  Q
(c) Q  S  R  P
(d) R  Q  P  S
Answer: (c) Q  S  R  P
40) We do not know when   but we know    the exact date of his death    for certain
                                                             P                                     Q                                   R
Shakespeare was born
               S
The correct sequence should be
(a)  S  P   R  Q
(b) P   Q  R  S
(c) P  S  Q  R
(d) S  R  Q  P
Answer: (a)  S  P   R  Q

41) The purpose is to advance knowledge   the two have to work together   and disseminate it
                                  P                                                                  Q                                            R
at university  is essentially a community of students and teachers
                                                             S
The correct sequence should be
(a) S  R  Q  P
(b) S  P  Q  R
(c) P  Q  R  S
(d) S  Q  P  R

Answer: (d) S  Q  P  R

logoblog

Thanks for reading CDS 2 Question Paper with Answer Key Download

Previous
« Prev Post

Recent Posts