Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years National Highways | National Birds of Countries | Sessions of Congress  | Facts About Kerala
Tropical Deciduous Forest |  Hoolock Gibbon: National Parks |  Sectors of Indian Economy |  How Legislative Council is Formed |  Insectivorous Plants |  Causes of Revolt of 1857 in Points |  Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key | Regulatory BodiesNational Parks in India | International Airports in India  | United Nation International Years 
Ordinance Making Power of President and Governors |  Mangroves Cover in India |  Coral Reefs in India |  Seasons and Climate in India |  Constitutional and Statutory Bodies in India |  Rock Edicts of Ashoka |  Types of Motions in Parliamentary Procedure |  Types of Majorities in Parliament |  Pressure Groups in World and India |  Order of Precedence |  Types of Rocks |  Treaties in Indian History |  Types of Rocks |  Features of Indian Economy |  Geographical Indications |  Ancient History Terminology and Meanings |  Schedules of the Constitution |  Nuclear Power Plants in India List  |  Types of Clouds for SSC CGL | Nuclear Power Plants in India ListTypes of Ocean CurrentsStructure: Layers of EarthAPPSC Group 1 Answer KeySSC JE 2017 QUESTION PAPEROne Word Substitution for SSC and Bank ExamsMPSC Answer Key 2017 2017Layers of AtmosphereMPSC Answer Key 2017 2017BPSC Solved Question Paper 2017MPPSC Solved Question Paper 2017GST Bill IndiaDelhi SultanateLaw Commission of IndiaOscar Awards Winner 2017 ListDiseases in CropsCommon Drugs and UsesDifferent Types of Deserts in WorldUPSC Civil Services Exam-2016 Answer KeyUPSC CAPF Exam-2016 Answer Key | UPPSC UPPER Subordinate Exam-2016 Answer Key

Monday, 20 November 2017

UPSC CDS 2 Exam Answer Key 2017 English, Maths, GK, 19th November 2017

  MOHAMMAD ZEESHAN       Monday, 20 November 2017

CDS Exam 2 Solved Paper 2017 All Set: English

ANTONYMS
Directions :
Each item in this section consists of a sentence with an underlined word followed by four words. Select the word that is opposite in meaning to the underlined word and mark your response in your Answer Sheet accordingly.

48) Whether the rewards are in commensurate with the efforts or not, a society will always have workaholics and the shirk work groups.
(a) disproportionate
(b) equal to
(c) matched
(d) unparalleled
 Answer: (a) disproportionate

49) Wars leave behind a large number of emaciated soldiers in the camps of both the victorious and the vanquished
(a) hefty
(b) thin
(c) disillusioned
(d) determined
Answer: (a) hefty

50) There was a mammoth gathering to listen to the leader.
(a) negligible
(b) tiny
(c) poor
(d) large
Answer: (b) tiny

51) The audience thoroughly enjoyed the hilarious drama
(a) amusing
(b) delightful
(c) serious
(d) momentous
 Answer: (c) serious
52) The writer’s erudition in science is revealed in every page of the book.
(a) unenlightened
(b) ignorance
(c) intelligence
(d) hollowness
 Answer: (b) ignorance

53) The seminar which Ravi organised proved to be momentous event.
(a) trivial
(b) futile
(c) vain
(d) useless
 Answer: (a) trivial

54) The question is not whether the court vindicates him with regard to his involvement in the case, but how he feels about it.
(a) reprieves
(b) absolves
(c) indicts
(d) summons
 Answer: (b) absolves

55) In those days many monarchs enjoyed vast ecclesiastical powers
(a) permanent
(b) temporal
(c) contemporary
(d) constitutional
Answer: (b) temporal

FILL IN THE BLANK
Directions :
Each of the following sentences in this section has a blank space and four words or group of words given after the sentence. Select whichever word or group of words yo consider most appropriate for the bank space and indicate your response on the Answer Sheet accordingly.

56) With the less rapid expansion of the economy, we should make ______ progress toward stable price levels.
(a) detailed
(b) substantial
(c) definite
(d) infinite
Answer: (b) substantial
57) At times he gets very angry, and then no one can ______ him
(a) prevent
(b) humour
(c) mollify
(d) satisfy
Answer: (c) mollify

58) Many people today have fallen into utter confusion of values with the result that they cannot ______ the good from the bad
(a) divide
(b) differentiate
(c) see
(d) alter
Answer: (b) differentiate

59) If Mohan ______ at 5 a.m., he would not have missed the train
(a) started
(b) had started
(c) would start
(d) has started
Answer: (b) had started

60) His property was divided ______ his daughters and sons.
(a) between
(b) among
(c) from
(d) with
Answer: (a) between

61) His persistence in his misdemeanors has lowered him in the ______ of everyone who knows him.
(a) eyes
(b) estimation
(c) estimate
(d) esteern
Answer: (a) eyes

62) The clouds of suspicion will clear ______ soon
(a) up
(b) away
(c) off
(d) by
Answer: (a) up

63) The teachers said that they were no longer prepared to ______ the ways of the new Headmaster.
(a) put over with
(b) put on with
(c) put up with
(d) put up to
Answer: (c) put up with

64) ______ the construction of new housing units at the rate of one every month, there is still a shortage of accommodation
(a) Through
(b) Despite
(c) By
(d) For
Answer: (c) By

65) Democracy requires the equal right of all to the development of such capacity for good as nature has ______ them with
(a) presented
(b) endowed
(c) fortified
(d) replenished
Answer: (b) endowed
logoblog

Thanks for reading UPSC CDS 2 Exam Answer Key 2017 English, Maths, GK, 19th November 2017

Previous
« Prev Post

Recent Posts